· 

Paas Tip #10 Verrassend toetje!

 

 

Het is weer bijna Pasen! Voor de meeste mensen betekent dat gezellig samen eten en borrelen. Maar met de zomer in aantocht zijn die calorierijke ontbijtjes, brunches en diners natuurlijk niet heel handig. Wij geven je 10 tips om lekker te genieten en toch de schade binnen de perken te houden!

Recept verrassend toetje

Je kent het wel, heb je al de hele dag genoten van al het lekkers dat Pasen met zich meebrengt en dan zit je aan het diner waar je nog drie gangen voor je neus krijgt. Dan is het toch wel erg fijn als die drie gangen allemaal net even wat lichter zijn dan normaal. Hoef je nergens nee tegen te zeggen en ga je toch niet rollend naar huis! Vandaag geven we je het recept voor de derde gang, een verrassend toetje!

Benodigdheden

Voor 4 personen:

  • 4 nectarines
  • 6 vijgen
  • 4 pruimen
  • 2 appels
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 3 theelepels kaneel

 

Vind je één van bovenstaande fruitsoorten niet lekker? Geen probleem! Dan vervang je het gewoon door een ander soort dat je wel lekker vindt!

Bereidingswijze

  1. Halveer de nectarines en pruimen en haal de pitten eruit.
  2. Halveer de vijgen.
  3. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
  4. Verhit de grill voor op middelhoge stand of de oven op 200 graden.
  5. Leg al het fruit op een bakplaat en meng de verschillende soorten door elkaar.
  6. Verwarm de honing of agavesiroop en de kokosolie in een pannetje en schenk deze over het fruit.
  7. Verdeel 1,5 theelepel kaneel over het fruit.
  8. Zet de bakplaat onder de grill of in de oven en laat het fruit in 3-4 minuten karamelliseren en bruine randjes krijgen.
  9. Dien op in schaaltjes met de overige theelepels kaneel eroverheen.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per persoon:

 

Calorieën: 193

Koolhydraten: 37,4

Eiwitten: 3,7

Vetten: 3,2

 

 

Zo kom je dus mooi aan je dagelijkse portie fruit én geniet je ook bij de laatste gang van een licht maar zoet gerecht!