· 

Paas Tip #9 Rosbief met geroosterde groenten!

 

 

Het is weer bijna Pasen! Voor de meeste mensen betekend dat gezellig samen eten en borrelen. Maar met de zomer in aantocht zijn die calorierijke ontbijtjes, brunches en diners natuurlijk niet heel handig. Wij geven je 10 tips om lekker te genieten en toch de schade binnen de perken te houden!

Recept rosbief met geroosterde groenten

Je kent het wel, heb je al de hele dag genoten van al het lekkers dat Pasen met zich meebrengt en dan zit je aan het diner waar je nog drie gangen voor je neus krijgt. Dan is het toch wel erg fijn als die drie gangen allemaal net even wat lichter zijn dan normaal. Hoef je nergens nee tegen te zeggen en ga je toch niet rollend naar huis! Vandaag geven we je het recept voor de tweede gang, rosbief met geroosterde groenten!

Wat heb je nodig?

Onderstaand recept is voor 4 personen.

 

Voor de geroosterde groenten:

  • 0,5 knolselderij
  • 0,5 venkel
  • 150 gram wortels (geschrapt)
  • 250 gram gekookte bietjes
  • 0,5 teen knoflook
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Bakpapier

Voor de rosbief:

  • 750 gram rosbief
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels kruidnagelpoeder
  • 2 mandarijnen
  • 1 citroen
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 0,25 theelepel nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Geroosterde groenten:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de knolselderij en snijd ze in partjes van ongeveer een halve centimeter.
  3. Schil de pompoen en verwijder de binnenkant. Snijd deze vervolgens ook in partjes van ongeveer een halve centimeter.
  4. Schil de bietjes en snijd ook in 0,5 centimeter partjes. 
  5. Snijd de wortel in schuine plakjes van 0,5 centimeter.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leeg de groenten en door elkaar op.
  7. Snijd de knoflook fijn en verdeel samen met het venkelzaad en de olijfolie over de groenten.
  8. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  9. Rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

 

 

Rosbief:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en zorg dat de rosbief op kamertemperatuur is.
  2. Rasp de schil van de mandarijn en citroen en meng deze met de kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en rozemarijn.
  3. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Leg de laurierblaadjes in het midden van een braadslee en leg het vlees erbovenop.
  5. Smeer het vlees in met de mosterd en strooi het kruidenmengsel eroverheen.
  6. Druppel de olijfolie over het vlees en bak het ongeveer 50 minuten in de oven, of tot het vlees roze is van binnen.
  7. Laat 10 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden.

Voedingswaarde

Voedingswaarde geroosterde groenten per persoon:

 

Calorieën: 139

Koolhydraten: 12,4

Eiwitten: 3,4

Vetten: 8,4

 

Voedingswaarde rosbief per persoon:

 

Calorieën: 170

Koolhydraten: 0

Eiwitten: 29.3

Vetten: 6

 

 

Gezond en feestelijk, zowel qua smaak als qua kleur! Enjoy!