· 

Paas Tip #7 Verantwoorde Borreltafel!

 

 

Het is weer bijna Pasen! Voor de meeste mensen betekend dat gezellig samen eten en borrelen. Maar met de zomer in aantocht zijn die calorierijke ontbijtjes, brunches en diners natuurlijk niet heel handig. Wij geven je 10 tips om lekker te genieten en toch de schade binnen de perken te houden!

Recepten voor een verantwoorde borreltafel

Bij Pasen hoort natuurlijk niet alleen een lekker ontbijt, brunch of diner. Vaak breekt het zonnetje al lekker door, dus dan kiezen velen ervoor om met een hapje en een drankje te genieten van het mooie weer. De bekende borrelhapjes zijn natuurlijk erg lekker, maar niet altijd even verantwoord. Wij geven je daarom vier recepten om met jouw borreltafel verantwoord, maar zeker niet minder lekker voor de dag te komen!

Dadels met geitenkaas en ham

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 12 dadels
  • 100 gram zachte verse geitenkaas
  • 6 plakjes rauwe ham 
  • Verse muntblaadjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de grill (of oven op 180 graden) voor.
  2. Snijd de dadels in de lengte open en verwijder de pitjes. 
  3. Steek in elke inkeping een stukje geitenkaas en een blaadje munt.
  4. Wikkel om iedere dadel een half plakje ham.
  5. Leg de dadels op een bakplaat en bak in ca. 4 minuten knapperig.
  6. Haal ze uit de oven en steek op iedere dadel een blaadje munt met een prikker.
  7. Warm geserveerd zijn ze het lekkerst!

 

Per stuk: C: 45  K: 3,4  E: 3,6  V: 1,8 

Watermeloen spiesje met fetakaas

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1/4 watermeloen
  • 100 gram fetakaas
  • 16 zwarte olijven, zonder pit
  • 3 eetlepels notenolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Zout en peper
  • Prikkers

Hoe maak je het?

  1. Snijd de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Breek de fetakaas in stukjes.
  3. Rijg de blokjes watermeloen, de feta en de olijven om en om aan de prikkers.
  4. Roer de balsamico en de notenolie goed door elkaar en besprenkel de spiesjes ermee.
  5. Bestrooi de spiesjes met zout en peper naar smaak en serveer.

 

Per stuk: C: 106  K: 3,5  E: 2,8  V: 9,2


Omeletrolletjes met pesto

Voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels basilicum pesto
  • Basilicum
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Klop de eieren los met zout en peper en een scheutje water.
  2. Bak van het eimengsel 2 omeletten.
  3. Bestrijk de omeletten met de pesto en verdeel de hüttenkäse en rucola eroverheen.
  4. Rol de omeletten op en snijd ze in plakken.
  5. Garneer met verse basilicum.

 

Per stuk: C: 77  K: 1,1  E: 5,5  V: 6,2

Rosbief rolletje met wortel en rucola

Voor 4 personen:

  • 0,5 winterpeen
  • 4 plakjes rosbief
  • 35 gram rucola
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Was en schil de winterpeen en snijd in dunne reepjes.
  2. Meng de olijfolie en balsamico door elkaar.
  3. Leg de wortel en de rucola aan het begin van elk plakje rosbief.
  4. Besprenkel met het olijfolie-balsamico mengsel.
  5. Rol voorzichtig op en breng op smaak met zout en peper naar wens.

 

Per stuk: C: 89  K: 2  E: 6  V: 6,3