· 

Paas Tip #5 Aspergesoep!

 

 

Het is weer bijna Pasen! Voor de meeste mensen betekend dat gezellig samen eten en borrelen. Maar met de zomer in aantocht zijn die calorierijke ontbijtjes, brunches en diners natuurlijk niet heel handig. Wij geven je 10 tips om lekker te genieten en toch de schade binnen de perken te houden!

Recept Aspergesoep

Een beetje afwisseling is natuurlijk altijd welkom, ook op de Paas brunch- of lunchtafel. Een lekker soepje misstaat dan meestal niet. We geven je een heerlijk recept voor aspergesoep, waarmee je de plank zeker niet zult mis slaan, niet qua smaak en zeker niet qua voedingswaarde!

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 400 gram groene asperges, zonder onderkant
  • 1 ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Handje bieslook
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui in 3-4 minuten op middelhoog vuur.
  3. Snijd de asperges in drieën en doe ze bij de ui. Laat ze 2-3 minuten mee bakken.
  4. Schenk de groentebouillon erbij en laat 14-15 minuten zachtjes koken.
  5. Draai het vuur uit en laat de soep iets afkoelen voordat je deze met de staafmixer of in de blender pureert tot een glad soepje.
  6. Serveer de soep met de bieslook en peper erover.

Voedingswaarde

Voedingswaarde Aspergesoep per persoon:

 

Calorieën: 90

Koolhydraten: 4

Eiwitten: 4,1

Vetten: 6,4

 

Voedingswaarde heldere aspergesoep supermarkt:

 

Calorieën: 132

Koolhydraten: 9

Eiwitten: 1,5

Vetten: 10