· 

Paas Tip #4 Lichte Paas Taart!

 

Het is weer bijna Pasen! Voor de meeste mensen betekend dat gezellig samen eten en borrelen. Maar met de zomer in aantocht zijn die calorierijke ontbijtjes, brunches en diners natuurlijk niet heel handig. Wij geven je 10 tips om lekker te genieten en toch de schade binnen de perken te houden!

Recept Lichte Paas Taart

Pasen is een feestdag, en bij feest hoort natuurlijk taart! Voor de meeste mensen is bekend dat taart nou niet per sé een gezonde en verantwoorde keuze is. Meestal zitten ze bomvol calorieën en geraffineerde suikers. Om met de Paasdagen toch te kunnen genieten van een lekker stuk taart, geven wij je het recept voor een lichte variant waarvan jij guiltyfree kunt snoepen!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram havermout
  • 6 dadels
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Scheutje water

Voor de taart:

  • 1kg griekse yoghurt 0% vet
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Evt. zoetstof naar smaak

Wanneer je liever geen zuivel of griekse yoghurt eet, kan je dit altijd vervangen voor een andere yoghurt/kwark naar keuze! Ook kan je het vanille aroma vervangen voor een andere smaak, mocht je daar niet zo van houden.

 

Voor de topping:

 

Voor deze taart zijn perziken uit blik gebruikt. Maar varieer vooral met fruit dat je zelf erg lekker vindt! Bijvoorbeeld aardbeien of frambozen zijn ook erg lekker en net zo Paas-proof!

 

Naast bovenstaande ingrediënten heb je een springvorm nodig van 20cm en bakpapier. Een kleinere of grotere kan uiteraard ook, maar dan wordt je taart wat hoger of lager dan die van ons!

Bereidingswijze

Bodem:

  1. Snijd de dadels in kleine stukjes en zorg dat je kokosolie vloeibaar is.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar, zodat je er een bal van kunt vormen. Mocht het deeg wat droog zijn, voeg dan wat extra water toe.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  4. Bekleed de springvorm met het deeg (zonder randen, dus alleen een platte koek).
  5. Prik vervolgens met een vork een aantal gaatjes in de bodem, zodat deze niet bol wordt in de oven.
  6. Bak de bodem in 10 minuten gaar en laat even afkoelen.

Taart:

  1. Meng de yoghurt met het vanille aroma en voeg evt. naar smaak wat zoetstof toe.
  2. Bereid de gelatine volgens de verpakking en meng door het yoghurtmengsel.
  3. Wanneer de bodem is afgekoeld, giet dan het yoghurtmengsel in de springvorm.
  4. Laat minimaal 2u. opstijven in de koelkast. Tip: maak hem een dag van tevoren klaar, dat bespaart je tijd en dan heeft de taart voldoende tijd om op te stijven.

Topping:

  1. Wanneer de taart helemaal is opgesteven beleg je de taart met fruit naar keuze. Als je de taart een dag van tevoren klaar hebt gemaakt, doe dit dan op de dag zelf.

 

Voedingswaarde

Lichte Paas Taart per punt (10 stukken per taart)

Calorieën: 176

Koolhydraten: 10,3

Eiwitten: 13,1

Vetten: 6,8

 

Supermarkt Paasvlaai (10 stukken per taart)

Calorieën: 263

Koolhydraten: 30

Eiwitten: 2,5

Vetten: 13,8

 

Dat is nog eens verantwoord genieten! Enjoy!