· 

Paas Tip #3 Feestelijke Pannenkoekjes!

 

 

Het is weer bijna Pasen! Voor de meeste mensen betekend dat gezellig samen eten en borrelen. Maar met de zomer in aantocht zijn die calorierijke ontbijtjes, brunches en diners natuurlijk niet heel handig. Wij geven je 10 tips om lekker te genieten en toch de schade binnen de perken te houden!

Recept Feestelijke Pannenkoekjes

Bij een feestdag hoort natuurlijk ook een feestelijke tafel. En wat is er nu feestelijker dan pannenkoeken bij je ontbijt of brunch?! Wij geven je een verantwoord feestelijk pannenkoek recept!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 2 el (glutenvrije) bloem 
  • 1 tl zoetstof
  • 200 gram hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 0,5 tl bakpoeder
  • Mespuntje zout

Voor de topping:

  • 75 gram frambozen
  • 1,5 eetlepel water
  • 1 tl zoetstof

Bereidingswijze

Pannenkoekjes:

  1. Meng de ingrediënten voor de pannenkoeken goed door elkaar en zorg dat erg geen klontjes meer in het beslag zitten.
  2. Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en vet in met wat olie naar keuze. 
  3. Vorm van 1 eetlepel beslag een pannenkoekje (tip: wil je perfect ronde pannenkoekjes? Gebruik dan een uitsteekvormpje in de pan, tot het beslag niet meer loopt). Er kunnen meerdere pannenkoekjes tegelijk in de pan.
  4. Draai de pannenkoekjes om zodra de onderkant goudbruin ziet. Ze blijven bovenop iets vloeibaarder dan gewone pannenkoeken. Voorzichtig omdraaien dus!

 

Topping:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een gladde massa. 
  2. Druk het mengsel door een zeef, zodat er geen stukjes in zitten.
  3. Serveer bovenop de warme pannenkoekjes.

Voedingswaarde

Voedingswaarde feestelijke pannenkoekjes met frambozenpuree per persoon:

 

 

Calorieën: 194

Koolhydraten: 5,3

Eiwitten: 17,4

Vetten: 11,5

 

Voedingswaarde pannenkoekjes met frambozenjam:

 

Calorieën: 313

Koolhydraten: 45

Eiwitten: 7,6

 

Vetten: 17,4

 

De keuze is aan jou!