· 

Paas Tip #2 Kwarkbroodjes!

 

Het is weer bijna Pasen! Voor de meeste mensen betekend dat gezellig samen eten en borrelen. Maar met de zomer in aantocht zijn die calorierijke ontbijtjes, brunches en diners natuurlijk niet heel handig. Wij geven je 10 tips om lekker te genieten en toch de schade binnen de perken te houden!

Recept kwarkbroodjes

Bij een Paas ontbijt- of brunchtafel horen natuurlijk ook allerlei lekkere broodjes. De koolhydraatrijke, niet vullende afbakbroodjes kennen we inmiddels allemaal wel. Maar hoe zorg je nou dat je toch lekker kunt genieten van een broodje dat wél vult en je niet het idee geeft dat je jezelf iets hebt moeten ontzeggen? Daarvoor hebben we voor jou het recept van deze kwarkbroodjes! Low-calorie, low-carb en heerlijk in combinatie met onze skinny eiersalade! 

Wat heb je nodig?

Voor 10 stuks:

 • 250 gram broodmeel (wij gebruikten glutenvrij meel i.v.m. coeliakie)
 • 2 tl bakpoeder
 • 0,5 tl zout
 • 150 gram magere kwark
 • 6 eetlepels magere melk
 • 1 ei
 • 6 eetlepels kokosolie 

Bereidingswijze

 1. Meng het meel, bakpoeder en het zout in een kom.
 2. Meng de kwark, de melk, het ei en de olie in een andere kom.
 3. Schenk de natte ingrediënten beetje bij beetje bij de droge ingrediënten en kneed ondertussen met je handen of een mixer met deeghaken tot een glad deeg. Als het te kleverig is, doe er dan wat extra meel door.
 4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 5. Verdeel het deel in 10 gelijke porties en vorm daar mooie bolletjes van (tip: zorg dat je handen iets nat zijn, dan plakt het deeg niet aan je handen vast).
 6. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop.
 7. Kerf met een scherp mes de broodjes kruislings in.
 8. Zet onder in de oven een braadslee met water en bak de broodjes in 25 minuten in het midden van de oven af. Heb je een kleine oven? Zet dan een ovenbestendige schaal of bak met water onder het rooster.
 9. Laat de broodjes op een rooster afkoelen alvorens ze te serveren.

Voedingswaarde

Voedingswaarde kwarkbolletje:

 

Calorieën: 66

Koolhydraten: 5,1

Eiwitten: 4,3

Vetten: 3,1

 

Voedingswaarde kaiserbroodje:

 

Calorieën: 130

Koolhydraten: 26,4

Eiwitten: 4,1

Vetten: 0,6

 

Dat scheelt je dus de helft per broodje! Ideaal!