· 

Weekendtip!

 

 

Bak op je vrije dag een verantwoord tussendoortje zoals dit bananenbrood. Vries in plakjes in en je hebt altijd iets gezonds voor de lekkere trek! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Recept Bananenbrood

1. Mix 200 gram meel naar keuze (in onderstaand brood is glutenvrij meel gebruikt i.v.m. coeliakie) met 1 theelepel bakpoeder, 0,5 theelepel zout en 3 theelepels kaneel.

 

2. Maal 200 gram dadels zonder pit met 100 ml melk naar keuze (in onderstaand brood is amandelmelk gebruikt) en 1 theelepel vanille extract in een keukenmachine of blender tot een glad beslag.

 

3.

Prak 4 rijpe bananen (liefst met bruine plekken, dan wordt het brood het lekkerst!) fijn.

 

4.

Meng al bovenstaande door elkaar en voeg fruit naar keuze toe. In onderstaand brood zijn frambozen gebruikt. 

 

5.

Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.

 

6.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood in 50-60 minuten af. Het brood is klaar als je er een satéprikker in stopt en deze er schoon weer uit komt.

 

Enjoy!