· 

Wat kost een personal trainer?

Denk je aan een personal trainer, denk je al snel een grote zak met geld nodig te hebben. Maar is dat wel zo? Wat kost een personal trainer nu eigenlijk?

Een vergelijking: gemiddelde kosten zonder personal trainer

Veel mensen hebben een sportabonnement bij een sportschool tegen een aantrekkelijk tarief. Vergelijk je dan de kosten met een personal trainer ben je inderdaad een stuk goedkoper uit. Maar wat in die vergelijking vaak vergeten wordt, is dat je bij een sportschool op jezelf aangewezen bent. Je moet jezelf motiveren om te gaan, je bepaald zelf welke oefeningen je doet, hoe vaak je deze doet en met welk gewicht/ op welke intensiteit. Als je nou geen enorme sportieveling en/of fitnessfanaat bent is die motivatie vaak al een enorme drempel. Die eerste paar weken lukt het je nog wel, maar vervolgens wordt het toch allemaal wat lastiger. Daarnaast kies je vaak voor dezelfde bekende oefeningen en apparaten, met hetzelfde gewicht en dezelfde intensiteit. Daar wordt het niet leuker op en ook je resultaat blijft uit of stagneert al snel. Resultaat daarvan is het betalen van een maandelijks bedrag, zonder dat dat het gewenste resultaat oplevert. Bij een gemiddelde sportschool, bijvoorbeeld fitland, betaal je zo'n 25 euro per maand, vaak met een jaarabonnement. Dat betekend dat je 300 euro betaald, maar daar vaak niet je gewenste doel mee bereikt. Zonde toch?

 

Trainen alleen is helaas vaak niet voldoende om je doel te bereiken. Voor verschillende doelen, of dat nu afvallen of spieropbouw is, is meestal ook een juist voedingsschema nodig. Ga je daarvoor naar een diëtist of een gewichtsconsulent, krijg je meestal een richtlijn met voedingsmiddelen waaruit je zelf mag kiezen. Dat is best lastig natuurlijk als je er nog niet veel vanaf weet. Maar goed, het proberen waard denk je. Gemiddelde kosten voor een vaak verplicht drie maanden traject: 600 euro. Vind je dat op voorhand al te duur, kies je vaak voor de snelle oplossingen zoals de eiwit shakes en koolhydraat arme diëten. Kosten voor deze preparaten lopen vaak ook op naar gemiddeld 100 euro per maand.

Kosten personal trainer

Kies je voor een personal trainer, dan kies je voor een persoonlijke begeleiding waarbij jouw wensen en doelen centraal staan. Een personal trainer is er puur en alleen voor jou en bepaald een voor jou passend training- en voedingsschema welke van tijd tot tijd ook steeds veranderd, zodat je progressie blijft boeken en het leuk blijft om te doen. Ook train je hierbij op afspraak, wat zorgt voor een stok achter de deur om ook echt te blijven gaan, ook als je even wat minder zin hebt. Bij het bereiken van een doel geldt altijd dat consistentie de sleutel is tot succes. Als je maar consistent blijft werken naar je doel, dan bereik je dat ook. Heb je daarbij ook nog eens de juiste begeleiding, dan bereik je dat doel zelfs sneller dan je denkt.

Een voorbeeld: Denise bespaarde kosten met personal trainer

Een mooi voorbeeld hiervan is Denise. Zij probeerde al jaren wat kilo's kwijt te raken, maar het lukte haar steeds niet. Ze betaalde al bijna drie jaar abonnementsgeld voor de sportschool, waar ze eigenlijk bijna nooit kwam. En als ze kwam, dan deed ze eigenlijk altijd alleen de oefeningen waar ze zelf zin in had en daagde zichzelf daarbij amper uit. Ook qua voeding had ze eigenlijk alles al geprobeerd. Eiwitshakes, detox, koolhydraatarm, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar steeds verviel ze weer in haar oude gewoontes en bleven de kilo's er zelfs bij komen in plaats van ze kwijt te raken. Totdat ze besloot om een personal trainer in te schakelen.  Zij trainde gedurende acht weken drie keer per week met een personal trainer en een bijbehorend persoonlijk voedingsadvies. Hiermee is ze in acht weken tijd bijna acht kilo kwijtgeraakt. De kosten die ze daarvoor heeft gemaakt? 350 euro. Vergelijk je die kosten met alle kosten die ze gemaakt heeft die vier jaar aan abonnementskosten en dieetpreparaten waar ze niets mee bereikte, is dat eigenlijk niets.

Conclusie: dus wat kost een personal trainer?

Heb je dus echt zo'n grote zak met geld nodig voor een personal trainer? We zullen niet zeggen dat het een goedkope keuze is. Maar ook hier geldt dat goedkoop vaak duurkoop is. Op maandelijkse basis is een sportschoolabonnement of dieet vaak goedkoper dan het inhuren van een personal trainer. Maar met de eerste twee bereik je vaak je doelen niet of slechts tijdelijk. Wil je dus echt zeker zijn van het bereiken van je doelen en het behouden van je resultaat, is een personal trainer de beste investering die je kunt maken.